Posted on: december 11, 2021 Posted by: set Comments: 0

“DON’ T COME HOME”: GEVAARLIJKE ZINNEN DIE OUDERS VAAK GOOIEN

Kinderen zijn ongelooflijk ontvankelijk voor alles wat ze om hen heen horen, maar de woorden van ouders, wiens woorden kinderen in de regel als de waarste waarheid beschouwen, doen het meest pijn. Maar hoe vaak denken we in een vlaag van woede na over wat we zeggen? Het is niet zo vaak mogelijk om je emoties onder controle te houden. En toch is het de moeite waard eraan te denken dat je het nooit aan een kind moet vertellen, ongeacht in welke staat je je bevindt.

“Wanneer de vader (moeder) terugkeert, zul je het krijgen!”

Bedreigingen die in de toekomst kunnen worden gerealiseerd, zullen geen educatief voordeel opleveren, in plaats daarvan zult u een angstige toestand in het kind ontwikkelen. Bovendien ontslaat u uzelf met deze zin van verantwoordelijkheid, omdat het kind hoort: “Ik kan de situatie niet aan, dus u zult worden behandeld door de persoon waar u banger voor bent en die meer invloed op u heeft vanuit een positie van kracht.”Maar wie zei dat de tweede ouder zal doen wat je beloofd hebt? Zelfs als je er zeker van bent dat straf van een hardere ouder zal volgen, moet je de verwachting van een ouder door een kind niet omzetten in marteling. Voor een baby moet een ouder een bron van hulp zijn in elke situatie en bescherming tegen de buitenwereld, maar geen straf.

“Je hoeft niet naar huis te komen!”
Een favoriete zin van ouders van wie de kinderen al de adolescentie zijn ingegaan. Achter deze zin schuilt de angst dat ouders de controle verliezen, en dit gebeurt vaak wanneer het kind niet langer zo ‘ n baby is en zijn autoriteiten oudere vrienden en beroemde mensen zijn. Ouders hebben minder invloed. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat het proberen om het kind te beschermen tegen ongewenste acties, schrikken met verboden, je alleen zijn negatieve en agressieve stemmingen verergert. Hij zal toch doen wat hij wil, en jouw bedreiging zal hem alleen maar aanzetten tot overhaaste acties. Het is het beste om door alle onbegrijpelijke en opwindende momenten in het leven van het kind te praten, alleen in dit geval kun je vertrouwen laten groeien en op elke leeftijd een vriend van het kind blijven.

“Meisjes (jongens) ze gedragen zich niet zo!”

Een populaire zin die zijn relevantie voor ouders door de jaren heen niet verliest. De houding van “je moet je gedragen volgens geslacht” kan ongelooflijk traumatisch worden. In de toekomst zal het moeilijk zijn voor het kind om te gaan met de stereotypen die in hem zijn ingebakken door de naaste mensen. Meestal is het meisjes verboden om agressieve spelletjes te spelen en jongens mogen geen emoties uiten, maar voor beide geslachten zijn dergelijke verboden destructief, zelfs als de gevolgen pas na een tiental jaar merkbaar zullen zijn.

Categories:

Leave a Comment