Posted on: april 4, 2022 Posted by: set Comments: 0

IK WAS MIJN HAAR ZONDER SHAMPOO: WAT IS COVOSHING EN WIE IS GESCHIKT VOOR DEZE METHODE

Shampoo, balsem of conditioner, maskers, oliën en vloeistoffen, thermische bescherming — merken bieden tientallen haarverzorgingsproducten. Tot voor kort leek het erop dat het niet uitmaakt welk systeem u kiest, u niet in staat zult zijn om te doen zonder hoogwaardige reiniging van strengen, wat betekent dat u niet in staat zult zijn om te doen zonder een goede shampoo.

Maar in de afgelopen jaren is covoshing, een methode van haarverzorging die een volledige afwijzing van de gebruikelijke shampoo omvat, steeds populairder geworden. Fans van deze methode zijn er zeker van dat het de shampoo is die de strengen negatief beïnvloedt, hen kracht en glans ontneemt. Stylist Lorraine Messi zei een paar jaar geleden dat siliconen en agressieve reinigingsmiddelen in de shampoo de structuur van het haar negatief beïnvloeden, ze pluizen en er slordig uitzien.

Ze was al lang op zoek naar een manier om dit probleem op te lossen, dus de kovoshing-methode om haar haar te wassen met een speciale conditioner werd uitgevonden. Duizenden fans van de Lorraine Messi vinden zijn er zeker van dat de afwijzing van shampoo de glans en de juiste structuur zal terugkeren naar het haar.

Covoshing regels

Om de” krullende methode ” correct te laten werken, raden experts aan om alle stappen te volgen en geschikte middelen te kiezen. Deze methode van haarverzorging duurt langer en het is onwaarschijnlijk dat het gezinsbudget te redden.

Voorbereiding voor het wassen begint met het kammen van droog haar. Lorrain raadt aan om een paar minuten naar dit stadium te gaan en een zachte borstel te kiezen.

Daarna moeten de strengen met water worden besprenkeld en ze voorzichtig met een handdoek deppen. Een speciale conditioner wordt toegepast op nat haar, het is belangrijk dat het voldoende is: Lorrain adviseert een volume gelijk aan een tennisbal.

Het product wordt zorgvuldig op al het haar aangebracht, van de wortels tot de punten, de conditioner moet elke streng omhullen. Dan moet je een vijf minuten durende massage van de hoofdhuid uitvoeren, de krullen opnieuw bevochtigen en bewegingen gedurende enkele minuten blijven masseren.

Daarna wordt het aanbevolen om het haar met koel water te spoelen totdat de conditioner volledig van de strengen is gewassen. Het is niet nodig om natte krullen met een handdoek te wrijven: het is genoeg om ze alleen te deppen en ze zelf te laten drogen, zonder een haardroger te gebruiken.

Voors en tegens van de “krullende methode”

Aanhangers van deze methode van haarverzorging verzekeren: in slechts een maand zullen de strengen levendig, gehoorzaam en glanzend worden. Eigenaren van krullend haar merken op dat hun krullen meer gestructureerd zijn geworden en zijn gestopt met pluizen.

Bovendien heeft de afwijzing van siliconenproducten een gunstig effect op de hoofdhuid: kovoshing helpt om roos en jeuk te verwijderen, en een lange massage helpt om de haargroei te versnellen.

En toch is deze methode niet voor iedereen geschikt! De conditioner bevat bijna geen reinigende ingrediënten, zodat eigenaren van vet haar merken dat de krullen snel muf worden. Een ander nadeel van deze zorgmethode wordt geassocieerd met het gladmakende effect van de conditioner: het berooft bijna de strengen van volume, dus in plaats van een weelderige haardos, is er een risico op het krijgen van levenloze ijspegels.

Het is belangrijk om te onthouden!

Onder de indruk van de lovende recensies over kovoshing op het web, wil ik echt de shampoo naar de urn sturen en een balsem aanbrengen op de krullen die op de plank staan. Maar deskundigen waarschuwen: de meeste massaproducten zijn niet geschikt voor de”krullende methode”.

De juiste conditioner bevat geen siliconen, minerale oliën en agressieve oppervlakteactieve stoffen en het etiket heeft meestal een speciaal merkteken “voor kovoshing”. Zo ‘ n product kan lichter, pluizig of dun haar besparen. Het belangrijkste is dat het vloeibaar is en gemakkelijk glijdt.

Categories:

Leave a Comment