Posted on: december 11, 2021 Posted by: set Comments: 0

MAM, WE STAAN ER ALLEEN VOOR! HOE EEN SCHOONMOEDER TE OVERTUIGEN ZICH NIET TE BEMOEIEN MET DE OPVOEDING VAN UW KIND

Het is niet nodig om bij je schoonmoeder te wonen om de volle kracht van haar “zorg” voor je eigen familie te ervaren. Meestal ontstaan conflicten op basis van meningsverschillen over de opvoeding van kinderen, omdat verschillende generaties in de regel totaal verschillende benaderingen hebben, wat betekent dat geschillen onvermijdelijk zijn. Hoe de relatie met de moeder van je geliefde echtgenoot niet volledig te vernietigen en je tegelijkertijd niet toe te staan instructies te geven? Dit is wat we probeerden uit te zoeken.

Versterk uw positie

De meeste geschillen ontstaan door het feit dat de oudere generatie het vaakst schoondochters als onvoldoende ervaren beschouwt, en daarom geloven ze dat ze het volste recht hebben om het je te vertellen. Soms is dit waar, maar toch ben je zelf verantwoordelijk voor je kind, en je moet niet doorgaan over je schoonmoeder. Als je conflict hiermee verbonden is, probeer dan je woorden en daden te ondersteunen met meer gezaghebbende bronnen, waarmee je schoonmoeder het moeilijk zal vinden om te argumenteren, bijvoorbeeld certificaten, verklaringen van gerenommeerde leraren, artsen, enz.

Wees consistent

Er zijn gevallen waarin de waarschuwing geen gewicht heeft en de schoonmoeder haar gedragslijn met het kind blijft buigen. Heb je verboden je kind snoep te geven voor de lunch? Ze zal het nog steeds doen om je te pesten. Heb je gevraagd om je kind een nieuw jasje aan te trekken dat je net gekocht hebt? Ze zal het kind kleden in bekende, maar volledig onpresenteerbare dingen. Het ergste is dat de schoonmoeder het kind valse informatie over jou geeft, waardoor ze zichzelf in een aantrekkelijker licht blootstelt. Wees In een dergelijke situatie niet lui om tegen je schoonmoeder te herhalen wat je specifiek niet leuk vindt, dring aan op het vervullen van je Verzoeken, want dit is je kind en je schoonmoeder dient alleen als je assistent in de moeilijke taak van opvoeding.

Verberg het conflict niet

Vaak gaat een stille oorlog tussen schoonmoeder en schoondochter onopgemerkt door de rest van de familie. In zekere zin is dit juist, vooral het is niet de moeite waard om kinderen in de problemen te brengen. Maar leven in constante strijd is ook onaangenaam, en daarom is het belangrijk om alles in het werk te stellen om de mate van spanning te verminderen. Als de moeder van uw man probeert uw controle over het kind weg te nemen, moet u de situatie niet stilletjes accepteren, uw familieleden erover vertellen, uw man informeren, niet bang zijn om advies te vragen van familieleden die soms zelf met hun schoonmoeder kunnen praten en misschien zal dit veel meer voordeel opleveren.

Categories:

Leave a Comment