Posted on: december 11, 2021 Posted by: set Comments: 0

NIET ALLES IS ALS MENSEN: HOE PROFESSIONELE AFGUNST TE OVERWINNEN

Afgunst is bekend bij de absolute meerderheid, maar niet iedereen kan het bestrijden. Bovendien, een bepaald aantal mensen zijn er zeker van dat dit gevoel helpt om nieuwe hoogten te veroveren, zowel persoonlijk als professioneel. In feite kan afgunst de psyche vrij snel vernietigen en vanaf hier zullen nieuwe problemen beginnen in de kring van familieleden en collega ‘ s. We besloten om uit te vinden wat te doen als afgunst op de werkplek ons niet in staat stelt om effectief onze taken uit te voeren.

Kijk omhoog naar de beste

De belangrijkste fout die een negatief gevoel voor het succes van anderen veroorzaakt is dat we succesvolle collega ‘ s beginnen te beschouwen als rivalen en belangrijkste tegenstanders. Maar kijk naar de situatie vanuit een andere hoek, bijvoorbeeld, wat zou je kunnen leren van deze mensen? Misschien is hun succes een excuus om iets op te lossen in je eigen professionele leven door het verbeteren van je kwalificaties of door het beheersen van vaardigheden op uw eigen dat u zal helpen dezelfde resultaten te bereiken, en misschien meer.

Scheid uw professionele en persoonlijke leven

Sommige mensen weten gewoon niet hoe ze werk en privéleven moeten scheiden, en slepen thuis problemen van de werkplek. Het is belangrijk om te begrijpen dat alle werkende gedachten buiten het huis moeten blijven, vooral als je een gezin hebt dat absoluut niet nodig is om dit negatieve gevoel met je te delen. Hoe meer je tijd besteedt aan het verteren van andermans successen, je zult minder tijd hebben voor je eigen prestaties, beter nadenken over wat je kunt doen in deze situatie in plaats van jezelf op te winden over het succes van een gehate collega.

Misschien benijden ze je?

Soms gebeurt het ook dat je de meest gehate collega wordt. We zijn gewend om onze successen te delen met vrienden en familie die ons altijd zullen steunen, de situatie op de werkplek is compleet anders. Het is niet nodig om collega ’s over de voorgestelde promotie te vertellen totdat deze officieel is gebeurd, en het is ook raadzaam om te zwijgen over successen en prestaties op gebieden die, zoals u weet, ook uw collega’ s interesseren. Als het eerste wat je doet is rennen om je collega ‘ s te vertellen over de lunch met je baas, moet je niet verbaasd zijn over de vreemde reactie op jezelf en de discussie op je rug.

Verander uw werkplek

Toch, in de meeste gevallen, hoe hoger de mate van afgunst, hoe waarschijnlijker het is dat het moeilijk voor u zal zijn om in een dergelijke sfeer te werken. Wanneer ze je benijden, absoluut elke situatie is mogelijk, tot ernstige opstellingen. Het veranderen van baan in een dergelijke situatie is de ideale oplossing. Als je jezelf ongelooflijk negatief voelt ten opzichte van een of meer collega ‘ s, moet je ook nadenken over het vinden van een nieuwe baan, omdat het onwaarschijnlijk is om normaal te werken met een dergelijke houding ten opzichte van je eigen team.

Categories:

Leave a Comment