Posted on: april 7, 2022 Posted by: set Comments: 0

VOOR ORDE, KOKEN EN SCHOONHEID: LEVEN HACKS UIT DE USSR DIE WERKEN

In tijden van schaarste en economie, worden de beste trucs geboren die het leven gemakkelijker maken en helpen om te gaan met routine. We adopteren de life hacks van moeders en grootmoeders, die nog steeds feilloos werken.

Dingen wassen is makkelijk!

Eventuele vlekken kunnen met kokend water worden verwijderd als ze onmiddellijk na besmetting in de stof worden gegoten. Verhit water zal zelfs verse vlekken van bessen, kruiden of wijn verslaan. De vlekken op de kleren zullen binnen een paar seconden verdwijnen.

Willekeurige slagen van een balpen kunnen niet uit de stof worden verwijderd, zelfs niet met hoogwaardig poeder, maar ze kunnen gemakkelijk worden geëlimineerd met gewone melk—dep de vlek gewoon met melk en laat een paar minuten staan. De huisvrouwen verzekeren: het vuil zal verdwijnen!

Een ongebruikelijk recept zal helpen om het oorspronkelijke uiterlijk van keukendoeken te herstellen: de stof moet worden ondergedompeld in kokend water, waarin een paar lepels poeder, een lepel bleekmiddel en dezelfde hoeveelheid plantaardige olie worden opgelost. Nadat het water is afgekoeld, volstaat het om de handdoeken op de gebruikelijke manier te wassen.

Verleng de levensduur van nylon panty ‘ s

Een onverwachte pijl op panty ‘ s kan de hele dag verpesten. Zelfs de netste meisjes zijn niet immuun voor aanwijzingen op zo ‘ n delicate stof. In de Sovjettijd was het niet gemakkelijk om kousen van hoge kwaliteit te krijgen, dus probeerden ze hun leven te verlengen.

De koelkast hielp om de stof sterker te maken. Panty ’s moeten’ s nachts in de vriezer worden verwijderd en ‘ s morgens laten smelten. Degenen die deze methode hebben geprobeerd, verzekeren dat Kousen veel langer meegaan en sterker worden.

Keer glans terug naar vorken en lepels

Een speciale vloeistof kan de levensduur van bestek nu verlengen, maar dertig jaar geleden waren er geen dergelijke producten in de winkels. Daarom werden de vorken en lepels gemaakt van nikkel zilver gereinigd met tandpoeder: het elimineerde snel verduistering en gaf de glans terug aan de apparaten.

Producten Opslaan

Speciale compartimenten in de koelkast en de fabrieksverpakking helpen nu om de versheid van producten te verlengen. Maar sommige trucs uit de USSR zullen nu van pas komen. Brood blijft langer zacht indien bewaard in een houten brooddoos, en als de container zelf plastic is, moeten de gebakjes op een houten snijplank worden geplaatst.

Open tomatenpuree wordt niet beschimmeld als het licht gezouten is, en giet er een lepel plantaardige olie bovenop voordat je het in de koelkast zet.

Schoonheidstrucs komen uit de kindertijd

Er was ook geen overvloed aan cosmetica te koop, dus eenvoudig leven hacks hielp om er helder en goed verzorgd uitzien. Sommige zijn natuurlijk hopeloos verouderd: je moet je wimpers niet op een hete lepel winden en de ontsteking op je gezicht smeren met tandpasta. Maar anderen werken nog.

Dus, zelfs een budget haarbalsem zal de strengen zacht en glanzend maken als ze twee keer worden aangebracht: voor en na het wassen.

Een andere truc kan van pas komen vandaag: om zich te ontdoen van de tweede kin, Sovjet schoonheden liep urenlang met een boek op hun hoofd. Lipolytica bestond toen niet, maar deze eenvoudige oefening hielp om de houding af te stemmen, de nekspieren te versterken en het licht gezwollen ovaal van het gezicht te corrigeren.

Categories:

Leave a Comment