Posted on: april 2, 2022 Posted by: set Comments: 0

WAAROM VERSCHIJNT ER EEN OVERHANGEND OOGLID EN HOE JE HET KUNT VERWIJDEREN ZONDER SCALPEL VAN EEN CHIRURG

Marketeers konden ons overtuigen dat het overhangende ooglid een echt esthetisch probleem is. Maar volgens de statistieken hebben de meeste Europese vrouwen een hangend bovenooglid, met een zware huidplooi. Deze functie kan nauwelijks een cosmetisch defect worden genoemd.

Een dergelijke oogsnede voorkomt niet dat Hollywood-sterren schijnen en stijl iconen zijn: Blake Lively, Jennifer Lawrence, Liv Tyler en vele anderen hebben geen haast om een plastisch chirurg te zien. Ze corrigeren het overhangende ooglid slechts lichtjes met make-up.

De oorzaken van de zware leeftijd

De eigenaardigheid van de structuur van het oog, dat een overhangend ooglid wordt genoemd, kan op elke leeftijd optreden. Soms is een huidplooi een erfelijk teken, vaker verschijnt het met de leeftijd als gevolg van misvormingen in de slapen en het voorhoofd. In cosmetologie wordt dit proces ptosis genoemd. De vouw op het ooglid heeft geen invloed op de gezondheid en de kwaliteit van leven.

Soms manifesteert ptosis zich op jonge leeftijd als gevolg van levensstijl: gebrek aan slaap, slechte voeding, roken kan het beïnvloeden. Vrouwen merken plotseling dat de plooi van het bovenste ooglid gedeeltelijk of volledig is begonnen om de ciliaire rand te bedekken, en de ogen lijken nu moe en verdrietig.

Kan niet zonder operatie?

Chirurgen bieden radicale manieren om zich te ontdoen van een cosmetische fout. In de afgelopen jaren is blepharoplasty uitgegroeid tot een van de meest populaire operaties: Keti Topuria, Alsou, Aiza Anokhina besloten. Maar het is niet gemakkelijk om onder het scalpel van een arts te gaan, en dit is vaak niet nodig.

Schoonheidsspecialisten adviseren om de overhang van het ooglid te verminderen met behulp van thuis-of professionele procedures. Allereerst is het de moeite waard om je levensstijl te veranderen. Het klinkt misschien oubollig en zelfs saai,maar het werkt zeker! Een acht uur durende slaap, weigering van vet en kruidig voedsel, sigaretten, alcohol, drinkregime – dit alles vermindert wallen en herstelt de elasticiteit van de huid, waardoor de ogen meer open zijn.

Daarnaast kunt u thuis speciale massages en oefeningen uitvoeren: er zijn veel gratis facefitness-cursussen online. Het is voldoende om 10 minuten per dag aan training te besteden om in zes maanden een merkbaar resultaat te zien.

Massage en cryo-massage zullen helpen om de routine nog effectiever te maken: probeer een ijsblokje over het ooglid te rijden gedurende vijf minuten zonder te stoppen. Ijs kan worden vervangen door speciale gadgets die eerder in de vriezer zijn opgeslagen.

Als u het resultaat sneller wilt zien, zal een schoonheidsspecialist helpen. De specialist selecteert de juiste hardware procedures: ultrageluid tillen of biomechanische stimulatie perfect omgaan met het overhangende ooglid.

De magie van make-up

Make-up is in staat om een gezicht echt te transformeren als je eenvoudige technieken kent. Slechts tien minuten — en de ogen worden wijd open, Jong, glanzend. De belangrijkste regel van make-up voor het overhangende ooglid is de afwijzing van parelschaduwen in het vouwgebied, ze kunnen worden gebruikt in de binnenste hoek of onder de wenkbrauw. Reflecterende deeltjes zullen visueel de functie van de ogen vergroten.

Een ander kenmerk van make-up voor het overhangende ooglid is de noodzaak om een basis onder de schaduwen te gebruiken. Vanwege de vouw boven de ciliaire rand houdt het pigment niet goed vast op dergelijke ogen, het rolt voortdurend naar beneden, dus het is noodzakelijk om de duurzaamheid te verlengen met behulp van speciale schoonheidsproducten. Nu zijn de bases te vinden in bijna elk merk, van budget tot luxe.

Lange pluizige wimpers helpen om het overhangende ooglid te maskeren. Voor het aanbrengen van mascara, moeten ze worden gedraaid om de juiste anatomische bocht te maken, en vervolgens zorgvuldig geschilderd. Het is nog makkelijker om een opbouw te maken. Dit zal u toelaten om het gevoel als een echte Hollywood diva voor enkele weken op een Rij. Over het algemeen zijn het de wimpers die het geheime wapen zijn voor de visuele correctie van een zwaar ooglid.

Categories:

Leave a Comment